Gevelbekleding reiniging

Gevelbekleding reiniging en onderhoud

Voor alle soorten gevels

Het reinigen van gevelbekleding biedt heel wat voordelen en is zeker het overwegen waard. Met gevelbekleding reiniging zorgen wij ervoor dat uw woning of bedrijfspand er weer als nieuw uitziet en dat vochtproblemen vermeden worden. Er zijn veel soorten gevelbekleding en ieder type dient op een andere manier gereinigd te worden. 

Bij het schoonmaken van uw gevelbekleding voert ASD Multiservice de volgende schoonmaakwerkzaamheden uit:
Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij de verdere reiniging.
Het reinigen van de gevelbekleding met een speciaal hiervoor ontwikkelde reiniger en een geschikte borstel, afhankelijk van het type gevelbekleding (Trespa, Keralit, Werzalit, Eternit, Swish, hout ect.).
– Afhankelijk van het type gevelbekleding het nawassen van de gevelbekleding met een vuilafstotende shampoo met een lichte was component.

Vanwege de grote kans op schade wordt er vanzelfsprekend geen hogedrukspuit gebruikt bij het reinigen, zeker voor zachtere types gevelbekleding als Trespa, Canaxel en Werzalit kan dit funest zijn! Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur raadt ASD Multiservice u aan om uw gevelbekleding minimaal eenmaal per twee jaar te laten schoonmaken.

Wij reinigen en onderhouden alle soorten gevels tegen aantrekkelijke prijzen. Periodiek of eenmalig. 

Voor verschillende soorten materialen

Kunststof: De laatste jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kunststof aan woningen en bedrijfspanden, denk hierbij maar aan de kunststof kozijnen. Een groot misverstand is dat kunststof geen onderhoud nodig heeft. Weliswaar kan de frequentie anders zijn, maar kunststof zal net als andere bouwmaterialen vervuilen en aangetast worden door weersinvloeden. Derhalve is periodiek reinigen en / of conserveren zeker gewenst, hierdoor wordt het kunststof oppervlak voor langere tijd vuilafstotend en wordt de levensduur verlengd. Wij gebruiken hiervoor een reinigings- en beschermingsmiddel op basis van polymeren en wassen speciaal voor gesloten, niet zuigende oppervakken. Het bevat licht polijstmiddel, is makkelijk aan te brengen, zorgt voor een volle, glanzende laag, is kleur en glans herstellend en vermindert vuilaanhechting. Het is geschikt voor kunststof kozijnen, gecoat aluminium, damwandprofielplaten en geschilderde oppervlakken.  Het is ook nog eens bijzonder effectief op lekstrepen en verwering.

Trespa is een relatief zacht type gevelbekleding, waardoor vervuiling hier gemakkelijk in kan trekken en in kan branden. Wanneer Trespa gevelbekleding niet tijdig wordt schoongemaakt, is het dan ook vrijwel onmogelijk om het nog volledig schoon te krijgen. Dit uit zich vaak in een grijze waas of grijze vlekken op het Trespa.  Schoonmaakbedrijf ASD Multiservice beschikt  echter over een speciaal schoonmaakmiddel waarmee zelfs verweerd Trespa weer grotendeels schoon kan worden gemaakt! Daarnaast laat dit reinigingsmiddel na het schoonmaken een beschermend laagje achter op het Trespa, waardoor nieuwe vervuiling minder goed hecht. Dit reinigingsmiddel werkt ook goed op vergelijkbare types gevelbeplating als Rockpanel plaatmateriaal en Ki-Kern gevelbekleding

Keralit gevelbekleding is een hard type gevelbekleding, dat is opgebouwd uit gerecyclede kunststoffen en een Renolit-folie. Door de houtnerfstructuur van de toplaag ontstaat er op den duur vaak vervuiling in de groeven. Schoonmaakbedrijf ASD Multiservice reinigt Keralit gevelbekleding met een sterke reiniger, in combinatie met een borstel met lange zachte haren.

Werzalit gevelbekleding is een zeer zacht type gevelbekleding dat alleen kan worden schoongemaakt met osmose water en een reiniger op basis van groene zeep, of met speciale schoonmaakmiddelen voor Werzalit gevelbekleding (bijvoorbeeld het schoonmaakmiddel Colorpan FS 20). De uiteindelijke keuze voor het juiste reinigingsmiddel is sterk afhankelijk van de mate en het soort van vervuiling. Schoonmaakbedrijf ASD Multiservice beschikt over verschillende niet agressieve reinigers die bij uitstek geschikt zijn voor het schoonmaken van Werzalit gevelbekleding.

Eternit gevelbekleding en bouwplaten zijn vervaardigd uit vezelcement en worden geleverd in vele verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Indien vervuiling te lang op het vezelcement inwerkt, is het mogelijk dat het zo diep in de poriën van het materiaal binnendringt dat reiniging niet meer goed mogelijk is. Het is dan ook zaak de producten van Eternit tijdig en regelmatig schoon te maken. Afhankelijk van het type gevelbekleding (Eter-Colar, Textura, Operal, Sidings Cedral etc.) dient gebruik te worden gemaakt van het schoonmaakmiddel P3-Grato 1166, Carclin Super Active 1 of P3-Rimol 768. ASD Multiservice adviseert u graag over de juiste reinigingsmethode en schoonmaakmiddelen!

Hout gevelbekleding moet natuurlijk periodiek worden geschilderd. Door uw houten gevelbekleding halverwege de schildercyclus echter goed schoon te laten maken, kan een schilderbeurt vaak één of twee jaar worden uitgesteld. Daarnaast blijft het schilderwerk natuurlijk in een betere conditie wanneer de vervuiling regelmatig wordt verwijderd, waardoor problemen als houtrot kunnen worden voorkomen.

Waarom kiezen voor onze gevelbekleding reiniging? 

Onderscheid op kwaliteit!

Schoonmaakbedrijf ASD Multiservice is een kleinschalig en ervaren schoonmaakbedrijf, gevestigd in Harderwijk. Wij onderscheiden ons op kwaliteit, wij werken enkel met deskundig personeel en de beste schoonmaakmiddelen. Daarom kunnen wij een tevredenheid van 100% garanderen. 

De grootste voordelen:

N

100% tevredenheidsgarantie.

N

Scherpe prijzen tegen de beste kwaliteit.

N

Gevelbekleding reiniging die volledig aansluit bij uw eigen wensen en eisen.

N

Gerenommeerd bedrijf en vaste glazenwassers.

N

Flexibel en korte lijnen.

Kom met ons in contact!


ASD Multiservice
Overveld 7
3848 BT Harderwijk

0341-795244
info@asdmultiservice.nl

Ma -vrij  8.30 – 17.00

Snelle vragen? Stuur ons een bericht via WhatsApp!